ВИРАЖЕННЯ КІБЕРФІЗИЧНИХ СИСТЕМ У КОНТЕКСТІ ІНДУСТРІЇ 4.0 - Navickas, V.; Kuznetsova, S. А.; Gruzauskas, V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Зміна ділового середовища вплинула на новий інноваційний розвиток, яке в даний час характеризується як майбутня  промислова революція 4.0. Розвиток Інтернет–речей, концепцій Big Data підвищив продуктивність різних бізнесів і вплинув на появу нових бізнес–моделей. Просунута концепція технологій в останні роки була проаналізована в контексті передового виробництва. Поява кібер–фізичних систем та можлива реалізація в інших ніж виробництво секторах економіки ще більше стимулює реалізацію ідеалу концепції індустрії 4.0. Тому важливо точно визначити, наскільки кібер–фізичні системи стимулюють Індустрію 4.0 і та дають уявлення про майбутні дослідження. Автори цієї статті пропонують мотивацію для індустрії 4.0, описують концепцію кібер–фізичних систем та їх нові наслідки. В результаті автори представляють нові та майбутні бізнес–моделі. Ця публікація сприяє розумінню нових стратегій середовища конкурентоспроможності. Автори підкреслюють необхідність продовження досліджень, присвячених впровадженню кібер–фізичних систем у контексті управління ланцюгами постачання, оскільки управління ланцюжком постачань має лише обмежене число наслідків та досліджень щодо кібер–фізичних систем.