ВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ ФІНАНСОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ СТРАХОВИХ КОМПАНІЙ ЗА ДОПОМОГОЮ КЛАСТЕРНОГО АНАЛІЗУ - Samorodov, B. V.; Azarenkova, G. M.; Golovko, O. G. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті розглянуто значення фінансового потенціалу страхових компаній, обрано та проаналізовано ряд показників діяльності страхових компаній: страхові виплати, валові премії, активи, перестрахування та власний капітал, здійснено кластерне групування страхових компаній із застосуванням ППП «STATISTICA». Узагальнені результати кластерного аналізу дозволили виділити на вітчизняному ринку страхування три групи компаній залежно від рівня розвитку їх страхової діяльності.