ДОСВІД ПОДАТКОВИХ РЕФОРМ У ПОЛЬЩІ ТА ГРУЗІЇ В КОНТЕКСТІ УДОСКОНАЛЕННЯ ПОДАТКОВОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ - Chernychko, T. V.; Malets, S. S.; Kuchіnka, T. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті проведено дослідження позитивного та негативного досвіду від впровадження податкових реформ у Польщі та Грузії в контексті наближення податкової системи України до стандартів Євросоюзу. Розглянуто основні положення податкових систем цих країн, шляхи лібералізації економіки та вдосконалення податкової політики. Окремо розглянуто спрощені системи оподаткування та їхні правові механізми. Проаналізовано та схематично зображено основні етапи формування податкової політики Польщі та результати змін податкової реформи Грузії. Запропоновано шляхи використання досвіду цих країн у процесі проведення податкових реформ в Україні. Обґрунтовано, що практичне втілення іноземного досвіду в Україні повинно здійснюватися виключно після ґрунтовного та всебічного вивчення проблеми на національному рівні.