ІНФОРМАЦІЙНО–АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОЦІНЮВАННЯ В ЕКОНОМІЧНІЙ БЕЗПЕКОЛОГІЇ МІКРОРІВНЯ - Pogorelov, Y. S.; Vahlakova, V. V.; Bilousova, A. Y. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Однією з предметних областей в економічній безпекології (новий напрям в управлінській науці) є оцінювання. Оцінки конкретного об’єкта максимально достовірно будуть відображати його стан за наявності інформаційно–аналітичного забезпечення. Інформаційно–аналітичне забезпечення оцінювання в економічній безпекології має задовольнити інформаційні потреби оцінювання шляхом надання такого ресурсу як показники, з використанням яких можна отримати якісні оцінки економічної безпеки вибраних об’єктів оцінювання. Вибір показників та подальші операції з ними за допомогою методів оцінювання для отримання оцінок об’єктів в економічній безпекології макрорівня здійснюються з урахуванням об’єкта оцінювання, контексту дослідження економічної безпеки, вимог до якості оцінок, наявності та доступності інформації для визначення значень показників, характеру оцінок (ретроспективні, поточні, прогнозні). Як приклад надано деякі показники та методи оцінювання об’єктів в економічній безпекології мікрорівня, які придатні для оцінювання у захисному контексті економічної безпеки підприємства.