РОЛЬ ЗОЛОТОГО ЗАПАСУ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ СТАЛОГО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ - Ноblyk, V. V.; Demyan, Ya. Yu. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В статті розглянуто роль золотовалютних резервів, зокрема золота, як індикатора ефективності економіки України. Незначні темпи економічного зростання, економічна криза свідчать про те , що в державі недооцінюється роль золота в якості валютної ліквідності, стабілізації національної валюти та подолання інфляційних ризиків. Визначено переваги золотодобувних країн, адже вони автоматично стають виробником валюти. Проведено аналіз соціально-економічної ситуації в Україні, дефіциту поточного рахунку платіжного балансу. Золото може стати для країни та інвесторів гарантом економічної стабільності та безпеки. Розглянуто можливість в отриманні власного промислового золота, окреслено перспективи відновлення і розвитку золотодобувної промисловості України.