АНАЛІЗ ДОСВІДУ ВИКОРИСТАННЯ ФІНАНСОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ ДЛЯ МОДЕРНІЗАЦІЇ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЧНОГО СЕКТОРУ ОСТРІВНИХ КРАЇН КАРИБСЬКОГО БАСЕЙНУ - Abakumenko, O. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті викладені результати авторської систематизації досвіду країн Карибського регіону щодо запровадження та використання фінансових інструментів стимулювання модернізації сектору виробництва електричної енергії. Сформульовано припущення про наявність додаткових факторів стимулювальної активності держави, що обумовлюють неідентичність результативних трансформацій енергетичної матриці навіть за умов запровадження аналогічної кількості фінансових інструментів. До згаданих факторів пропонуємо віднести об’єктивні реалії економічної дійсності та внутрішні сутнісні відмінності між самими інструментами.