ФІНАНСОВО-КРЕДИТНІ ІМПЕРАТИВИ АЛЬТЕРГЛОБАЛІЗАЦІЇ РИНКІВ, ЩО РОЗВИВАЮТЬСЯ - Zvarych, R. Y. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
В статті проведено аналіз фінансово-кредитних імперативів альтерглобалізації ринків, що розвиваються. Досліджено теорію фінансової глобалізації та виокремлено її переваги і недоліки для ринків, що розвиваються. Встановлено умови та виявлено основні ризики глобальної фінансової стабільності. Проаналізовано капітальні потоки, які спрямовані до ринків, що розвиваються та розподіл в цих країнах державного боргу в іноземній і місцевій валюті. Встановлено кореляцію між економіками ринків, що розвиваються та волатильністю розвинених країн. Виокремлено фінансово-кредитні імперативи та аргументовано перехід ринків, що розвиваються до альтерглобальної моделі економічного розвитку.