ГЛОБАЛЬНА ФІНАНСОВА СИСТЕМА: РИЗИКИ ТА ПРОГНОЗИ - Khaustova, V. Ye.; Demchenko, N. V.; Kovalchuk, V. G.; Volkova, M. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Стаття присвячена аналізу причин серії послідовно виникаючих кризових явищ у світовій фінансовій системі, виявлення диспропорцій та фінансових ризиків розвитку на сучасному етапі. Стаття присвячена розвитку загальної структури міжнародного фінансового сектору, розглядається роль фінансового сектора зони євро в фінансуванні нефінансових корпорацій та аналізується взаємозв'язок між різними частинами фінансового сектору з метою оцінки можливих структурних ризиків Фінансова стабільність у зоні євро та у світі. Визначення існуючих ризиків та дисбалансів у розвитку світової фінансово–економічної сфери, а також можливі напрямки їх мінімізації. Метою статті є визначення існуючих ризиків та дисбалансів у розвитку світової фінансово–економічної сфери, а також можливі напрями їх мінімізації.