ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ: ДОСВІД ПОЛЬЩІ ТА УКРАЇНИ - Vovchak, O. D.; Myskiv, G. V.; Pasinovich, I. I. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті науково обґрунтовані напрями удосконалення механізму фінансового забезпечення розвитку економіки України з урахуванням досвіду Польщі. Авторами сформульовано поняття «фінансове забезпечення розвитку економіки». У статті проаналізовано фінансове забезпечення економіки України і Польщі у розрізі внутрішніх та частково зовнішніх джерел формування фінансових ресурсів. Авторами підтверджено, що одним із визначальних чинників відставання темпів розвитку економіки України від економіки Польщі є обмежений доступ до фінансування господарюючих суб’єктів та різна ефективність використання джерел фінансування економіки. Зроблено висновки щодо дієвості та ефективності використання механізму фінансового забезпечення економіки України та напрацьовано пропозиції щодо її підвищення.