МОДЕРНІЗАЦІЯ МЕХАНІЗМІВ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - Pasinovych, I I; Sych, O. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
У статті обґрунтовано необхідність зміни концептуальних підходів до регулюючого впливу держави, викладено сучасні підходи до ролі держави в управлінні економікою, зроблено спробу окреслити раціональні межі її втручання в ринковий механізм, окреслено основні методи регулювання економічних процесів. Вказано на недоліки існуючих прийомів регулювання економікою в Україні. Доповнено існуючі функції державного регулювання економіки з урахуванням сучасних системних глобальних викликів.