ВПЛИВ ФІНАНСОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ТРАНСФОРМАЦІЮ ФІНАНСОВОЇ СИСТЕМИ - Shkodina, I. V.; Timoshenkov, I. V.; Nashchekina, O. N. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
На основі аналізу тенденцій та загроз впровадження фінансових технологій, прийшли до висновку, що впровадження фінтеху стає причиною ускладнення інституційної структури фінансової системи, в результаті цього перестають діяти усталені функціональні зв’язки та з’являються нові інститути та взаємозалежності, які приводять до непередбачуваних дестабілізуючих негативних наслідків.Фінансові інновації складніше регулювати, оскільки більшість з них не мають формальних правил та настільки інноваційні, що не підпадають під контроль регулюючих структур. Вважаємо, що для попередження негативних наслідків застосування фінтеха, потрібно працювати над збільшенням рівня довіри,посилювати співпрацю державних органів з фінтехом для розробки формальних правил та процедур для забезпечення надійності та безпеки фінансового сектора.