ПРИРОДНО-РЕСУРСНИЙ ПОТЕНЦІАЛ РОЗВИТКУ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПРОСТОРОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ СИСТЕМИ - Erfan, V. Yo.; Gazuda, S. M.; Voloshchuk, N. Yu. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2018)
Обґрунтовано важливість раціонального використання природно-ресурсного потенціалу на рівні просторово-економічної системи. Досліджено специфіку територіального розміщення й наявного природно-ресурсного й рекреаційно-туристичного потенціалу Закарпатської області. Відмічено, що вагомим потенціалом регіональної просторово-економічної системи є недеревні ресурси рослинного походження, тобто лісові ресурси побічного користування, це гриби, плоди, ягоди, в тому числі лікарські, технічні та медоносні рослини. Здійснено оцінювання наявного рекреаційно-туристичного потенціалу та функціонування суб’єктів господарювання. Зазначено, що рекреаційно-туристична сфера є однією з пріоритетних у забезпеченні соціально-економічного розвитку досліджуваної просторово-економічної системи. Наголошено на перспективах розвитку сфери сільського зеленого туризму на основі надання унікальних туристично-рекреаційних продуктів і послуг, зокрема організація традиційних фестивалів на рівні окремого населеного пункту, що має власні туристичні особливості.