ФІНАНСУВАННЯ ЗАХОДІВ ЕКОЛОГО–ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ В УКРАЇНІ - Holubka, S. M.; Shtuler, I. Y.; Biloskyrskiy, Р. Р. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті здійснено комплексний аналіз фінансування заходів еколого–економічного розвитку в Україні з виявленням основних недоліків та перспективних напрямів удосконалення. Досліджено обсяги інвестицій у капітальний ремонт основних засобів природоохоронного призначення, що засвідчило скорочення частки інвестувань за рахунок власних коштів підприємств, організацій, установ. Розкрито галузеву структуру витрат на охорону та раціональне використання природних ресурсів в Україні з особливою увагою на ресурсомісткі види економічної діяльності. Обґрунтовано реальність мобілізації фінансових ресурсів за рахунок цільової підтримки тих сфер, які є менш монополізованими, більш гнучкими й інноваційними та для яких характерна позитивна тенденція зростання капітальних інвестицій на охорону та раціональне використання природних ресурсів