МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ЗЛИТТЯ ТА ПОГЛИНАННЯ ПІДПРИЄМСТВ - Kruglova, O. A.; Zubkov, S. O (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті представлено результати дослідження теоретичних, методичних і практичних аспектів оцінювання ефективності угод M&A. Розглянуто основні методи оцінювання ефективності процесів злиття та поглинання підприємств. За результатами критичного аналізу існуючих розробок обґрунтовано методичний інструментарій та послідовність експрес–оцінювання ефективності угод злиття і поглинання. Розроблений методичний підхід до оцінювання ефективності угод M&A ґрунтується на базових положеннях теорії стейкхолдерів і конкурентного аналізу та передбачає ідентифікацію ефективності угоди M&A на основі оцінювання характеру динаміки показників, що відображають рівень задоволення інтересів підприємства–учасника та ефективність діяльності підприємства–учасника порівняно з підприємством–конкурентом. Реалізація запропонованого методичного підходу дозволяє розширити критерії оцінки відповідності угоди злиття та поглинання цільовим параметрам діяльності підприємства.