МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОГНОЗУ ВАЛЮТНОГО КУРСУ В УКРАЇНІ В УМОВАХ КРИЗОВОГО СТАНУ - Bobrytska, H. S.; Petrenko, O. Y.; Filatova, L. D. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті проаналізовано різні фактори впливу на вартість української валюти; побудовано поліноміальну модель залежності курсу долару США у гривнях від обсягу золотовалютного резерву; побудовано лінійну однофакторну модель залежності курсу долару США в Україні від вартості енергоносіїв на світовому ринку; побудовано та проаналізовано багатофакторну модель залежності курсу долару США у гривнях від обсягу золотовалютного резерву та вартості барелю нафти на світовому ринку.