Діяльність бізнес-структур і сфера безпеки суспільства - Соколова, С. Н. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У сучасних умовах основним суб'єктом інтелектуального розвитку продовжує залишатися держава, але все більшого значення набуває діяльність бізнес-структур. Проведений аналіз поки не дозволяє зробити висновок про готовність сучасного суспільства до так званого «інтелектуального ривка». Основним механізмом нарощування інтелектуального капіталу, швидше за все, стануть політичні та інформаційні технології. Їх використання в інтересах безпеки дозволить активізувати соціально-політичний капітал і більш активно використовувати інформаційний простір, а вдосконалення інтелектуального ресурсу буде ініціювати і дозволить змінити якість і ефективність сфери безпеки.