ЕКОНОМІКО–МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ОЦІНКИ ФУНКЦІОНУВАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ - Shkolnik, I. О.; Bukhtiarova, A. G.; Semenog, A. U. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У дослідженні представлено науково–методичні засади оцінювання ефективності функціонування банківської системи України за допомогою узагальненої функції Харрингтона (функції бажаності). Запропонований науково–методичний підхід, що ґрунтується на аналізі динаміки патернів банків та побудові самоорганізуючих карт Кохонена, дозволяє визначити траєкторію розвитку окремого банку та спрогнозувати кризовий фінансовий стан як окремого банку так і банківської системи країни в цілому.