Засоби протистояння фінансовому нігілізму на шляху до відродження малих населених пунктів - Ткаченко, Н. В.; Потоцький, В. В. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У статті виокремлені головні суб’єкти фінансового нігілізму та окреслена система негативного впливу цих суб’єктів на бюджетну систему України. Розглянуто шляхи подолання централізації бюджетної системи як однієї з головних причини виникнення фінансового нігілізму. Обґрунтовано доцільність регулювання розміру трансфертних надходжень з урахуванням зміни інтегрального показника рівня соціально-економічного розвитку адміністративно-територіальних одиниць.