СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КРАУДФАНДИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Feshchur, R. V.; Kuzmin, O.; Skybinskyi, O.; Ugolkova, O. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті досліджується поняття “краудфандинг” та його особливості. Коротко розглянуто альтернативні краудфандингу джерела залучення фінансових ресурсів для стартапів та проектів інноваційного розвитку, а саме:  краудінвестинг та краудлендинг, фінансування завдяки “бізнес–ангелам”, венчурні фонди тощо (бізнес–інкубатори, платформи для стартапів). Проаналізовано обсяги та ефективність краудфандингових операцій у США, Нідерландах, Німеччині та Франції. Крім того, було досліджено сучасний стан та особливості краудфандингу в Україні. У підсумку статті зроблено висновки про необхідність створення державою сприятливого законодавчого поля та популяризації краудфандингу серед населення з метою зміцнення довіри до цього фінансового інструмента.