МОНЕТАРНА ПОЛІТИКА БАНКУ ЛАТВІЇ В КОНТЕКСТІ ПОТОЧНОї КРИЗИ І ПЕРСПЕКТИВ ВСТУПУ ЛАТВІЇ У ЄВРОЗОНУ - Машарский, О. А. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Метою статті є оцінка характеру та ефективності монетарної політики банку Латвії (БЛ) у контексті поточної кризи і перспектив вступу Латвії до Єврозони в 2014 р. Систематизовані і оцінені аргументи «за» і «проти» відмови БЛ від активної монетарної політики, підтверджені висновки про високу соціально-економічну ціну реалізованої стратегії внутрішньої девальвації для населення і зростання залежності Латвії від системних ризиків при вступі до єврозони (ЕЗ) , показано зв'язок характеру монетарної політики із загальною економічною політикою, інтересами домінуючих соціально-економічних груп і політичними пріоритетами Латвії на максимальну інтеграцію з Євросоюзом.