РОЗВИТОК МАРКЕТИНГО-ЛОГІСТИЧНИХ ЦЕНТРІВ ВЗАЄМОДІЇ ВСІХ ВИДІВ ТРАНСПОРТУ НА ОСНОВІ ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ «ЄДИНОГО КВИТКА» - Kyrylenko, O. N.; Razumova, E. N.; Vysotskaya, M. P.; Kushnir, L. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2019)
Запропоновано створення єдиного маркетингово-логістичного центру для координації взаємодії автомобільного, залізничного і повітряного транспорту, основних перевізників пасажирів на основі реалізації «єдиного квитка». Доведено, що поєднання функцій технологічного розвитку та створення єдиного інформаційного простору забезпечить системний ефект. Ці центри зможуть приймати транспортні послуги для змішаних перевезень пасажирів, включаючи туристів. Тактичне і стратегічне управління в усіх аспектах має базуватися на науково обґрунтованій методології системного аналізу для розв’язання проблем, які виникають. Мета їх створення — виявлення можливості комплексного використання маркетингу і логістики для розв’язання економічних проблем ефективності пасажирських перевезень. Вивчаючи досвід найбільш розвинених європейських маркетингових і логістичних центрів, можна відзначити високу роль держави в їхньому плануванні, інвестуванні та контролі за діяльністю маркетингових і логістичних центрів Європи. Водночас найефективнішими є ті, чия допомога є найбільшою для держави. Підтверджено, що реалізація цього завдання здійснюватиметься шляхом наперед обґрунтованих відповідних розрахунків логістичних технологічних схем пересадки пасажирів у вузлі з одного виду транспорту на інший. Крім того, ці центри зможуть приймати транспортні послуги для змішаних перевезень пасажирів, у тому числі туристів. Тактичне і стратегічне управління в усіх аспектах має базуватися на науково обґрунтованій методології системного аналізу для розв’язання проблем, які виникають. Вирішення цього завдання, як і інших, пов’язаних з оперативним управлінням транспортними процесами пасажирських перевезень, за відсутності повної визначеності та ризику, має здійснюватися з використанням методів так званих коефіцієнтів пріоритетного обслуговування пасажирів.