КОНЦЕПЦІЯ БАНК 3.0: ГЛОБАЛЬНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА НАСЛІДКИ - Vasylieva, T. A.; Leonov, S. V.; Kryvych, Ya. N.; Buriak, A. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Досліджено особливості функціонування банків у розрізі різних концепцій ведення банківського бізнесу. Здійснено аналіз глобальних трендів банківського бізнесу та їх наслідків. У порядку наукової дискусії сформульовано характерні риси банку майбутнього, серед яких виокремлено наступні: висока технологічність, інформатизація діяльності, трансформація банківської інфраструктури, інтеграція банківської сфери з соціальними мережами, мессенджерами і інтернет–платформами. Аргументовано, що майбутнє банкінгу за клієнторієнтованими та високотехнологічними банками.