РЕГУЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ АДАПТАЦІЇ БАНКІВ УКРАЇНИ ДО ОСОБЛИВОСТЕЙ ФІНАНСОВО–ЕКОНОМІЧНОГО ПРОСТОРУ - Olefir, Ie. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті здійснено науково–методичне обґрунтування доцільності запровадження диференційованих вимог до діяльності банків (до нормативу достатності регулятивного капіталу) на основі порівняння обсягу ризиків та розміру капіталу. Зважаючи на те, що рівень ризиковості банків різний, то при встановленні вимог до їх діяльності потрібно використовувати індивідуальний підхід, що обумовлює актуальність проведення даного дослідження.