ВПЛИВ ЗОВНІШНІХ ТА ВНУТРІШНІХ ФАКТОРІВ НА ФІНАНСОВУ БЕЗПЕКУ ПІДПРИЄМСТВА - Bilomistniy, O. M.; Bilomistna, I. I.; Galushko, Y. P. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Досліджено взаємозалежніть зовнішніх та внутрішніх факторів фінансової безпеки підприємства. Доведено, що на фінансову безпеку підприємств впливають індекс споживчих цін; індекс росту державного боргу; індекс росту первісної вартості основних засобів України. Побудована тривимірна поверхня регресії дозволяє провести аналіз причинно–наслідкових зв’язків між досліджуваними індикаторами, оцінити силу та напрям цих взаємозв’язків, розглянути можливі варіанти майбутнього рівня фінансової безпеки.