БІЗНЕС-КОНСОЛІДАЦІЯ В АГРАРНОМУ СЕКТОРІ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ: ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Fenenko, P. O. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Стаття присвячена дослідженню тенденцій та особливостей процесів бізнес-консолідації, що відбуваються останніми роками в агропромисловому секторі економіки України. Встановлено основні мотиваційні фактори, що спонукають підприємницькі структури аграрного сектору до бізнес-консолідації у формі злиття та поглинання. Доведено потенційні можливості задля залучення іноземних інвестицій у процеси укрупнення агробізнесу на території України. Досліджено основні проблеми, вирішення яких забезпечить активізацію бізнес-консолідації підприємств АПК, що в кінцевому результаті сприятиме подальшому розвитку галузі.