ВЕКТОРИ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ - Bazylevych, V.; Prykazyuk, N.; Tlusta, H. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Стаття присвячена визначенню сутності фінансової безпеки держави та її складових.  Наведено тлумачення поняття «фінансова безпека», з різних  поглядів багатьох науковців; розкрито індикатори фінансової безпеки які включають: бюджетну, валютну, грошово–кредитну, боргову безпеки, безпеку страхового ринку та безпеку фондового ринку. Визначено сучасний стан та роль фінансової безпеки в контексті економічного розвитку України, а також  окреслено вектори економічного розвитку України в довгостроковій перспективі. Авторами проаналізовано основні показники фінансової безпеки України за 2011–2015 роки в розрізі її складових.  За результатами проведеного розрахунку рівня фінансової безпеки у статті розраховано загальний показник рівня фінансової безпеки України; виявлено індикатори, які справляють негативний вплив на загальний показник рівня фінансової безпеки  та запропоновано напрями покращення фінансової безпеки в умовах військового конфлікту на сході та нестабільної ситуації у суспільстві.