ПОНЯТТЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОЇ ПОЛІТИКИ - Liba, N. S.; Maksymenko, D. V.; Holovachko, V. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
На теоретичному та практичному рівнях доведено, що механізм регіональної промислової політики повинен бути адаптованим до соціально-економічного стану розвитку регіону, враховувати особливості його економічної структури та стан забезпечення економічними ресурсами. Постає проблема пошуку варіанту найбільш ефективного механізму регіональної промислової політики. Оскільки на сьогоднішній день невизначено чітких критеріїв ефективності, доцільним є поглиблене дослідження поняття «ефективність регіональної промислової політики». Метою статті є дослідження теоретичних та практичних аспектів поняття «ефективність регіональної промислової політики». Основна частина дослідження спрямована на розмежування змістового навантаження понять «економічний ефект», «економічна ефективність» та «результативність (продуктивність)». У статті обґрунтовано сутнісні характеристики поняття «ефективність регіональної промислової політики». Запропоновано модель оцінки ефективності та результативності економічної політики.