ІННОВАЦІЙНА МОДЕЛЬ БАНКІРА В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ - Chkheailo, А.; Shvydka, O. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті розглянуто проблему удосконалення освітнього процесу підготовки спеціалістів з банківництва в контексті змін у банківській системі. Проаналізовано пріоритетні напрямки трансформації кадрів банківського сектору та виокремлені вимоги до банкіра майбутнього, а саме доведена потреба у володінні «soft skills». Показано значущість гуманітарної підготовки для формування особистісних якостей випускників ВНЗ. Запропоновано запроваджувати нові навчальні програми підготовки з метою охоплення всього спектру розвитку «soft skills» у студентів під час навчання та посилення гуманітарної складової освіти.