ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМИ СТРАХУВАННЯ ДЕПОЗИТІВ В УКРАЇНІ - Засядько, О. О.; Михайлюк, Р. В. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Проведено дослідження системи страхування депозитів в Україні на основі аналізу функціонування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Визначено головні причини необхідності його створення, виокремлено важливі риси діяльності, сформульовано функції та обґрунтовано зміст терміну «Фонд гарантування вкладів фізичних осіб». Здійснено порівняння світового досвіду вирішення основних питань у діяльності систем страхування депозитів із сучасним станом в Україні. Значну увагу відведено проблемам страхування вкладів і запропоновано шляхи вдосконалення існуючої системи страхування депозитів.