МІЖНАРОДНА МІГРАЦІЯ РОБОЧОЇ СИЛИ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ - Бахчеванова, H. B. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Розкрито сутність трудової міграції, необхідність і можливість цих процесів, набуття ними певних особливостей в умовах глобалізації. Проаналізовано стан сучасного етапу міжнародної міграції робочої сили та участь України в ній. Зосереджена увага на необхідності та можливості міжнародної міграції робочої сили в країнах світу й в Україні, зокрема. Надано пропозиції щодо підвищення ефективності участі України в процесах міжнародної міграції робочої сили та поліпшення державної міграційної політики України.