РЕГУЛЮВАННЯ БЮДЖЕТНОГО ДЕФІЦИТУ ДЕРЖАВИ В УМОВАХ КРИЗИ: ЗАРУБІЖНИЙ ТА ВІТЧИЗНЯНИЙ ДОСВІД - Лапко, O. C. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Розглянуто тенденції формування бюджетного дефіциту у провідних економіках світу, а також загальне посилення навантаження на бюджет у зв’язку із скороченням бюджетних надходжень та збільшенням витрат. Проаналізовано причини таких тенденцій, а саме - падіння рівня виробництва і ВВП, збільшення бюджетної допомоги на плани порятунку економік та антикризові заходи, заходи фіскального стимулювання, згортання світової торгівлі. Висвітлено проблему старіння населення та пов’язані з ним проблемам банкрутства пенсійних фондів в умовах кризи.