ЕВОЛЮЦІЯ СВІТОВОЇ ВАЛЮТНОЇ СИСТЕМИ - Новак, С. М. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У статті розглядаються причини трансформації світової валютної системи. Результати дослідження дозволяють зробити висновки, що світова валютна система розвивалася в контексті розвитку світової економіки виходячи з принципу саморозвитку і логіки адаптації до економічних реалій. У роботі наводиться формалізована модель такого розвитку.