ТИПІЗАЦІЯ, СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ ТА ФОРМАТИЗАЦІЯ ЯК ЧИННИКИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ - Гуштан, Т.В.; Лихолат , С.М.; Верескля, М.Р.; Михаліцька, Н.Я.; Таранський, І.П. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2020)
Анотація. Розглянуто теоретико-методологічну проблему модернізації роздрібної торгівлі в межах нових структурних моделей. Наведено авторське розуміння дефініції «роздрібна торговельна мережа» та ознаки, які покладено в основу систематизації торговельних мереж. Розкрито процес форматизації роздрібних торговельних мереж як об’єктивно потрібний, складний та тривалий. Окреслено активні стратегічні сили, які мають вплив на роздрібну торгівлю, а також на поглиблення і вдосконалення спеціалізації та типізації підприємств торгівлі. Запропоновано структуру системи інституціонального забезпечення розвитку спеціалізації і типізації як чинників конкурентоспроможності роздрібної торгівлі. Ключові слова: роздрібна торгівля, типізація, спеціалізація, форматизація, стратегічні сили, чинники конкурентоспроможності роздрібної торгівлі, інституціональне забезпечення, формальні та неформальні інститути. Формул: 0; рис.: 3; табл.: 0; бібл.: 18.