МІНІМІЗАЦІЯ РИЗИКУ КРЕДИТУВАННЯ ФІЗИЧНИХ ОСІБ - Внукова, Н. М.; Шевченко, Ю. О.; Кулешова, M. Ю. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У даній статті розглянуто місце та роль кредитних ризиків у системі банківських установ. Запропоновано класифікацію факторів, що обумовлюють рівень кредитного ризику. Розглянуті методи зниження кредитного ризику. Доведено, що домогосподарство є суттєвим важелем для банку при видачі кредиту. Встановлено, що для зниження ризику кредитування фізичних осіб необхідно підвищення рівня самооцінки ролі домогосподарств.