ПРИНЦИПИ ФОРМУВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ КРЕАТИВНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА РЕГІОНУ - Захарченко, Н.; Горбаченко , С.; Грінченко , Р.; Топалова , І.; Фіалковська , А. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2021)
Анотація. Мета дослідження — надати теоретико-методологічне обґрунтування побудови організаційно-економічного механізму управління креативним потенціалом туристичної компанії регіону з урахуванням впливу чинників сучасної культури. Представлено теоретичні, методологічні та практичні засади щодо побудови і впровадження організаційно-економічного механізму управління креативним потенціалом підприємства регіону з урахуванням досягнення сучасного рівня корпоративної культури. Розв’язання такої проблеми досягається за рахунок виявлення характеристик і принципів організаційно-економічного механізму оцінки креативного потенціалу регіону на прикладі туристичної компанії, для якого і побудовано відповідний механізм. Обґрунтовано розроблення комплексної методики кількісної оцінки креативного потенціалу туристичної компанії, яка дала можливість визначити їхню потенційну здатність упровадити нові продукти в туристичному бізнесі регіону. Результативною умовою впровадження такої методики у практику є вимога необхідності періодичного використання одночасно кількісного і якісного підходів до об’єкта дослідження у процесі поглибленого вивчення його креативного потенціалу. Ефективне управління креативним потенціалом підвищує здатність компанії просувати на ринок послуги інноваційного характеру. Наукова новизна полягає в обґрунтуванні принципів побудови і впровадження організаційно-економічного механізму управління креативним потенціалом підприємства в регіоні з урахуванням досягнення сучасного рівня корпоративної культури. Ключові слова: регулювання, взаємодія, ресурс, показники, держава, інновації, синергія, система, суб’єкти господарювання. Формул: 4; рис.: 3; табл.: 0; бібл.: 21.