ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРИЙНЯТТЯ ЯКІСНИХ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ - Боровик , М.; Новікова , М.; Козирєва, О.; Красноносова , О.; Волкова , М. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2021)
Анотація. Проведено дослідження впливу інформаційно-комунікаційного забезпечення на процес ухвалення якісних управлінських рішень, спрямованих на досягнення сталого розвитку закладів вищої освіти в умовах інтеграції України в європейський освітній простір. Розглянуто сутність сталого розвитку закладів вищої освіти і специфіку його досягнення в умовах конкуренції на ринку освітніх послуг, що особливо загострюється в умовах європейської інтеграції. Визначено доцільність використання ефективного інформаційно-комунікаційного забезпечення при розробленні якісних управлінських рішень, спрямованих на досягнення сталого розвитку закладів вищої освіти. Розглянуто процес ухвалення управлінських рішень та охарактеризовано якість його ухвалення. Визначено організаційні аспекти ухвалення якісних управлінських рішень. Запропонована послідовність дій щодо розв’язання проблем, які виникають у процесі здійснення закладами вищої освіти своєї діяльності. Розглянуто підходи, які необхідно враховувати у процесі ухвалення якісних управлінських рішень, спрямованих на розв’язання проблем досягнення сталого розвитку закладів вищої освіти на основі управління інформаційно-комунікаційним забезпеченням їхньої діяльності. Визначено вплив осіб, які ухвалюють управлінські рішення на їхню якість і результативність. Досліджено вимоги до критеріїв якості ухвалення управлінських рішень, які висуваються при розробленні економіко-математичних моделей ухвалення управлінських рішень, спрямованих на досягнення сталого розвитку закладів вищої освіти. Розглянуто принципи оптимізації управлінських рішень. Ключові слова: управління, управлінські рішення, якісні управлінські рішення, інформаційно-комунікаційне забезпечення. Формул: 0; рис.: 0; табл.: 0; бібл.: 16.