МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ЧИННИКІВ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТІЙКОСТІ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ - Онищенко, I. Ю.; Пшенична, A. A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У статті визначено чинники, що впливають на стійкість банківської системи. Проведено кореляційно-регресійній аналіз, що дозволив визначити напрям впливу визначених чинників на стійкість банківської системи України. Запропоновано рекомендації щодо підвищення стійкості вітчизняної банківської системи. Проблеми, що розглядаються автором статті, є актуальними через активізацію процесів глобалізації та розповсюдження впливу світової фінансово-економічної кризи на банківську систему України, що загрожує стійкості вітчизняної банківської системи.