ЦИФРОВІЗАЦІЯ ЯК ІНСТРУМЕНТ ФОРМУВАННЯ РЕПУТАЦІЇ ТУРИСТИЧНОЇ ДЕСТИНАЦІЇ - Чернега, O.; Ткаченко, T.; Гладкий, O.; Білик, В.; Лосицька, T. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2022)
Анотація. Визначено основні індикатори і передумови цифрової трансформації туризму та актуальні проблеми його регіонального управління, надано прогноз і ключові ознаки формування в постковідний період нового еволюційного етапу розвитку туризму — розумного цифрового туризму, розроблено розширену модель туристичної дестинації «7А», з урахуванням фактору цифрової трансформації, визначено роль портфеля цифрових сервісів у формуванні репутації туристичної дестинації, і критеріальні ознаки систематизації та розроблено класифікацію цифрових інструментів і сервісів у регіональному адмініструванні та операційному управлінні туристичною діяльністю, виокремлено особливості цифровізації в діяльності суб’єктів сільського та інших локальних видів туризму, наведено кращі практики та надано KPI сайтів туристичних дестинацій країн світу, описано результати структурного аналізу вітчизняних туристичних сайтів, проведено критичну оцінку стану цифровізації національної туристичної дестинації України, запропоновано актуальні digital-канали просування національного туристичного продукту. Ключові слова: цифровізація туризму, розумний цифровий туризм, еволюція туризму, управління та адміністрування туристичними регіонами, модель туристичної дестинації, цифрові сервіси в туризмі, менеджмент туристичної дестинації (DMO), репутація туристичної дестинації, репутаційний менеджмент. Формул: 0; рис.: 2; табл.: 5; бібл.: 22.