ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ У ТРАНСПОРТНИХ СИСТЕМАХ - Разумова, Катерина; Кириленко, Оксана; Новак, Валентина; Гуріна, Ганна; Зарубінська, Ірина (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2022)
Обґрунтовано необхідність розроблення дієвого механізму забезпечення корпоративної соціальної відповідальності транспортної галузі України. Доведено, що реалізація принципів соціальної відповідальності в діяльності транспортних підприємств як на стратегічному, так і на операційному рівнях є однією з головних передумов забезпечення їхньої конкурентоспроможності на ринку транспортних послуг. Розроблено пропозиції щодо формування і впровадження організаційно-економічного механізму, який забезпечить можливість транспортним підприємствам адаптуватися до змін і чітко та оперативно реагувати на вплив зовнішнього середовища. В основу таких пропозицій, поряд із використанням прогресивних технологій транспортних перевезень, покладено системний підхід у діяльності транспортних систем країни. Науково обґрунтовано створення відділу корпоративної соціальної відповідальності транспорту.