ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ОСНОВНИХ ПАРАМЕТРІВ СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО МОРСЬКОГО ТРАНСПОРТНОГО ФЛОТУ - Голубкова, Ірина; Фрасинюк , Татяна; Бабаченко , Марина; Яворська , Анастасія; Левинська , Тетяна (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2022)
У статті розглянуто основні принципи оптимізації стану підсистем галузі морського транспорту. Оскільки позиціонування управління стабільністю в будь-якому сегменті транспортної діяльності відображає систему принципів, була виділена система взаємозалежності структурних елементів торговельного мореплавства. З урахуванням найважливіших положень управління економічною стабільністю судноплавства та принципів обслуговування потреб світової торгівлі, розглянуто актуальні проблеми вдосконалення оцінки господарських рішень за критеріями та показниками, що відображають функціонування судноплавних компаній і торговельних портів. Представлено структуру проблем і переваг формування активної морської транспортної стратегії. Розкрито деякі фактори розвитку спеціалізованих сегментів світового ринку морської торгівлі. Сформульовано закономірності та умови формування параметрів морського транспортного кластера. У статті розглядаються заходи щодо збалансування економічних інтересів морського транспорту та його споживачів. На цій основі посилюється економічне стимулювання оптимальних економічних результатів. Розглянута необхідність використання ширшого спектра економічного регулювання, порівнюючи з концентрацією зусиль на одній моделі при оптимізації базового стану регіонального комплексу морського транспорту. Також у статті враховується аналіз факторів, що сприяють оптимізації підсумкових показників із параметрами ринку морської торгівлі. Виділяються особливості інноваційних підходів, що мають принципове значення в транспортному бізнесі та відображають інтелектуальну власність керівництва компанії або її консультантів. Саме на ідеях життєвого циклу суден транспортного флоту можна досягти функціональної та фінансової стійкості позиціонування, незважаючи на те, що з певною періодичністю з’являються нові конкуренти. Рекомендовано систематизувати умови досягнення параметрів транспортної незалежності в рамках розвитку міжнародної транспортної інтеграції, зазначено надання особливої уваги вибору місії на основі формування системи торговельного мореплавства, що забезпечує нормовану ефективність. Це також повинно досягатися перевагами інноваційних технологій перевезення вантажів.