ОСОБЛИВОСТІ ЦИФРОВОГО МАРКЕТИНГУ В ЕПОХУ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ: АНАЛІЗ ВИКЛИКІВ - Рябова , Тетяна; Рябов , Ігор; Вовчанська , Ольга; Лі, Тхон; Саєнко , Володимир (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2022)
Сучасний динамічний світ характеризується перш за все двома визначальними факторами: стрімкою цифровізацією різних сфер взаємодії та глобалізацією відносин і технологій. У результаті виникають нові форми використання відомих практик, зокрема цифровий маркетинг. Між тим, подібні структурні перетворення характеризуються великою кількістю викликів, які можуть завадити швидкому зростанню. У статті розглянуто виклики, що постають перед інструментами цифрового маркетингу в епоху глобалізації та перспективи мінімізації впливу негативних наслідків цих викликів на роботу компаній. Метою статті є визначення особливостей використання сучасних інструментів цифрового маркетингу в умовах глобалізації економічного простору та виокремлення пропозицій для подальшої ефективної роботи вказаних інструментів. Методи дослідження: порівняння, аналіз, синтез, індуктивний та дедуктивний методи. Для аналізу було використано такі інструменти, як праці науковців, практичні звіти агенцій, статті експертів галузі. У результаті дослідження проаналізовано основні засоби застосування інструментів цифрового маркетингу в умовах викликів глобалізації, виокремлено конкретні виклики, що можуть уповільнити темпи впровадження інструментів цифрового маркетингу, запропоновано шляхи подолання проблем, пов’язаних із модернізацією цифрового маркетингу. Наукова новизна дослідження зумовлена актуальністю обраної проблеми, недостатньою кількістю наявних досліджень, стрімким розвитком цифрового маркетингу, спричиненого глобалізацією. Практичне значення статті полягає в перспективі глибокого застосування інформації, наведеної в дослідженні, задля підвищення ефективності використання інструментів цифрового маркетингу. У підсумку дослідження зроблено висновок, що актуальність упровадження нових цифрових інструментів відіграватиме провідну роль у зростанні прибутків та сприятиме швидким темпам розвитку комерції в усьому світі.