ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ МОДЕЛІ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ СИСТЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ БАНКІВСЬКОЇ УСТАНОВИ - Криштанович, Мирослав; Шуляр, Роман; Світлик, Мар’ян; Зоря, Олександра; Фатюха, Наталя (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Основною метою статті є формування моделі підвищення ефективності системи забезпечення економічної безпеки банківської установи. Об’єктом дослідження є система забезпечення економічної безпеки банківської установи. Доведено важливість пошуку шляхів підвищення ефективності системи забезпечення економічної безпеки банківської установи. Методологія статті передбачає застосування сучасного графічно-функціонального методу моделювання, який уможливлює виконання поставленої мети у вигляді формування моделі підвищення ефективності системи забезпечення економічної безпеки банківської установи. У результаті дослідження отримано модель підвищення ефективності системи забезпечення економічної безпеки банківської установи. Охарактеризовано основні етапи моделювання підвищення ефективності системи забезпечення економічної безпеки банківської установи. Елементом наукової новизни є запропонований методичний підхід щодо підвищення ефективності системи забезпечення економічної безпеки банківської установи. Описані в статті отримані результати мають обмеження у вигляді врахування лише специфіки діяльності банківської установи, проте подальші дослідження передбачатимуть розширення спектру моделювання. Подальші дослідження слід присвятити аналізу міжнародного досвіду державного управління фінансово-економічною безпекою в сучасних умовах.