ЕМОЦІЙНИЙ СПЛЕСК ЯК МОТИВАТОР РОЗВИТКУ ПЕРСОНАЛЬНОГО БРЕНДУ - Крикавський, Євген; Калинець, Катерина; Нич-Войтан, Сильвія; Петецький, Ігнасій (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Виникнення стресу сприяє вирішенню регулярних проблем адаптації, пошукові нових методів саморозвитку, соціальної підтримки. Короткочасний емоційний сплеск (стрес) стимулює пошук нових шляхів індивідуального розвитку людини за допомогою его-маркетингу. Створення особистого бренду в соціальних мережах – один зі способів подолати негативний вплив стресу. Популярний персональний бренд фокусує увагу підписників на їхній особистості, сприяючи самовдосконаленню та розвиткові особистості. Основним завданням дослідження є виявлення мотиваційних факторів розвитку персонального бренду та впливу стресу на них. Щоб вирішити цю проблему, ми провели експериментальне дослідження методом структурованого інтерв’ю з особами, які створили власні бренди. Для визначення розміру вибірки було проведено апріорний аналіз потужності для повторних вимірювань дисперсійного аналізу в межах суб’єктів. Водночас для визначення об’єктів експериментального аналізу методом інтерв’ю ми провели регресійний аналіз ступеня залученості та довіри до персональних брендів у соціальних мережах. Щоб проаналізувати ефект залучення аудиторії через пост-відповідь, ефект саморозвитку та самозадоволення, ми запустили лінійну регресію. Отримані дані свідчать про те, що невпевненість у власній значимості в суспільстві стимулює звернення до соціальної підтримки через его-маркетинг, а стресові фактори мотивують розвиток особистого бренду.