ДЕТЕРМІНАНТИ ВИТРАТ ДОМОГОСПОДАРСТВ НА ОСВІТУ В ДЕЛЬТІ МЕКОНГУ У В'ЄТНАМІ - Данг, Куанг Ванг; Вуонг, Куок Дуй (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Це дослідження про детермінанти витрат домогосподарств на освіту в дельті Меконгу за допомогою даних опитування рівня життя В'єтнаму (VHLSS) у 2022 році. Модель Tobit використовується для виявлення факторів, які можуть вплинути й пояснити витрати домогосподарств на освіту в дельті Меконгу. Результати показали, що є вісім факторів, які мають статистично значущий вплив – від 1% до 10%, на витрати домогосподарств на освіту. Вони включають 6 таких факторів (вік голови домогосподарства, етнічна приналежність голови домогосподарства, розмір домогосподарства, місце проживання, домогосподарства з додатковим навчанням та середній дохід домогосподарства), які позитивно впливають на споживання домогосподарствами освіти, й інші фактори (освітній рівень голови домогосподарства та участь у місцевому самоврядуванні), які негативно впливають на освітні витрати домогосподарств. Отримані дані дозволяють пропонувати різноманітні підходи щодо оптимізації інвестицій та витрат на освіту домогосподарств у дельті Меконгу.