МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ЗАСТОСУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ФІНАНСОВИХ СТРАТЕГІЙ УПРАВЛІННЯ ДЛЯ ПОЖВАВЛЕННЯ БІЗНЕСУ В ПІСЛЯВОЄННИЙ ПЕРІОД В УКРАЇНІ - Гарафонова, Ольга; Янковой, Роман; Жосан, Ганна; Ломачинська, Ірина; Ананьєв, Микола; Дворник, Ірина (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
У статті досліджується міжнародний досвід застосування інноваційних стратегій управління фінансами для активізації бізнесу в післявоєнний період в Україні. Особлива увага приділяється руйнуванню промислових та інфраструктурних об'єктів, а також тактиці російської воєнної агресії, спрямованої на підрив економічного потенціалу країни та створення гуманітарної катастрофи. Також аналізується питання фінансування посткризового розвитку підприємств в Україні й розглядаються різні джерела фінансування, такі як фонди розвитку, гранти, субсидії та інші фінансові інструменти. Однак необхідні подальші дослідження, щоб запропонувати ефективну стратегічну модель пожвавлення бізнесу на звільнених територіях, зокрема в південній частині України. Результати цього дослідження сприятимуть розумінню та застосуванню інноваційних фінансових стратегій для відновлення бізнесу в Україні після війни, а також розробці ефективних підходів до підтримки підприємств у посткризовий період. Ця стаття присвячена також міжнародному досвіду використання інноваційних стратегій управління фінансами для пожвавлення бізнесу в післявоєнній Україні. Висновки, отримані в результаті цього дослідження, сприятимуть розумінню та впровадженню ефективних фінансових підходів для відновлення бізнесу після війни, а також підтримають активізацію підприємництва в посткризовий період.