МАРКЕТИНГОВІ СТРАТЕГІЇ B2B: СТВОРЕННЯ ЦІННОСТІ, ЗАЛУЧЕННЯ ТА ЗБЕРЕЖЕННЯ КЛЮЧОВИХ КЛІЄНТІВ - Гуріна, Олена; Карпенко, Віталій; Вдовічена, Ольга; Ліпич, Любов; Герило, Володимир (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
У роботі досліджено маркетингові стратегії B2B в Україні, особливо зосереджено увагу на складних взаємозв’язках між створенням цінності, залученням ключових клієнтів і стратегіями збереження в цьому динамічному контексті. Застосовуючи багатогранний підхід, який охоплює комплексний огляд літератури, математичні диференціальні рівняння та моделювання даних, наше дослідження відкриває ключові ідеї. Це підкреслює вирішальну роль створення вартості та спільного залучення клієнтів як наріжних каменів для отримання конкурентної переваги на арені B2B в Україні. Крім того, у статті наголошено на стратегічній важливості нетворкінгу для ефективного залучення клієнтів. У дослідженні представлені оптимальні значення для кожної політики, висвітлено її потенційну ефективність у різних сценаріях. Зроблено висновок, що гармонізований підхід, який поєднує створення цінності, залучення клієнтів і стратегії збереження, може стати потужним рушієм успіху на ринку B2B в Україні. Успіх у цьому динамічному середовищі залежить від адаптивності, здатності реагувати на ринкові умови та обмеження ресурсів. Ці висновки є цінною інформацією для компаній, які прагнуть отримати конкурентну перевагу в секторі B2B в Україні, і сприяють нашому розумінню динаміки маркетингу B2B в цьому контексті.