МАРКЕТИНГОВІ СТРАТЕГІЇ У СФЕРІ E-COMMERCE: ПЕРСОНАЛІЗОВАНИЙ КОНТЕНТ, РЕКОМЕНДАЦІЇ ТА ПІДВИЩЕННЯ ДОВІРИ ПОКУПЦІВ - Потвора, Мачей; Закрижевська, Ірина; Мостова, Анастасія; Кирковський, Віталій; Саєнко, Володимир (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Цифровий маркетинг є ключовою стратегічною складовою сучасного бізнес-середовища, сприяючи підвищенню конкурентоспроможності компаній. Метою дослідження є аналіз впливу цифрового маркетингу на якість продукту та конкурентоспроможність організацій. Розглядаючи різні аспекти цифрового маркетингу, автори статті розкривають його роль у вдосконаленні продукту, залученні нової аудиторії та утриманні лояльних клієнтів. Зокрема, цифровий маркетинг допомагає створювати зміст, спрямований на індивідуальні потреби споживачів, та забезпечує ефективне використання онлайн-каналів комунікації. Аналіз досліджень переконливо демонструє тісний зв’язок між цифровим маркетингом та поліпшенням якості продукту. Ця стратегія надає підприємствам можливість активно взаємодіяти зі своєю аудиторією, здобувати відгуки від клієнтів, а також налагоджувати продуктові характеристики згідно з їхніми потребами. Серед ключових переваг цифрових інструментів варто відзначити здатність аналізувати споживчий попит і передбачати ринкові тенденції, що в свою чергу дозволяє реагувати на зміни вчасно та ефективно. Поліпшення якості продукту не є єдиним бенефіціантом цифрового маркетингу. Крім цього, він сприяє залученню нової аудиторії та зберіганню лояльних клієнтів. Це досягається завдяки змістовному індивідуальному зверненню до потреб споживачів, допомагає визначити їхні унікальні вимоги та переконати, що продукт відповідає їхнім очікуванням. Не менш важливо відзначити роль івент-маркетингу в цьому контексті. Цифровий маркетинг може підсилити ефективність івент-заходів, поліпшуючи їх поширення та залучення аудиторії. Події можуть бути спеціально налаштовані на збільшення взаємодії зі споживачами, що сприяє не лише підвищенню свідомості про продукт, а й глибшому залученню аудиторії до бренду. Загалом, цифровий маркетинг є важливою стратегією, що допомагає підприємствам і поліпшувати якість своїх продуктів, і досягати високої конкурентоспроможності. Його можливості в забезпеченні взаємодії з аудиторією, адаптації до змін і поліпшенні клієнтського досвіду визначають його центральну роль у сучасному бізнес-середовищі. Основними висновками дослідження є те, що цифровий маркетинг визначає розвиток бізнесу в сучасному цифровому світі. Він забезпечує компаніям можливість залучити увагу цільової аудиторії, підвищити її зацікавленість та взаємодію з продуктом. Результати аналізу підтверджують, що цифровий маркетинг є необхідним для досягнення успіху в динамічному конкурентному середовищі.