ВПЛИВ МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ НА ПОЛІПШЕННЯ ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Панченко, Володимир; Левків, Галина; Косович, Богдана; Буткевич, Оксана; Нянько, Віталій (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Нехтування маркетинговими інструментами та відсутність чіткого стратегічного орієнтиру при просуванні товару спричиняють негативні наслідки для більшості промислових підприємств України, що актуалізує питання демонстрації, як успішна маркетингова стратегія може суттєво вплинути на фінанси таких відкритих соціально-економічних систем. Основна мета дослідження полягає в представлені підходу для відображення позитивних фінансових наслідків у діяльності підприємства від успішно реалізованої маркетингової стратегії на ринку промислової продукції. Об’єктом дослідження є діяльність промислових підприємств. Наукове завдання полягає в тому, щоб показати який позитивний вплив має реалізація успішної маркетингової стратегії на фінансові аспекти діяльності промислового підприємства. Методологія дослідження передбачає комбінований підхід у використанні загальнотеоретичних методів і математико-економетричних методів для формування моделей і розв’язання поставлених задач. Основним результатом дослідження є сформована модель впливу реалізації успішної маркетингової стратегії на діяльність підприємства. Ця модель орієнтована на фінансові аспекти діяльності й відзначається тим, що демонструє саме фінансовий ефект від успішної маркетингової стратегії для промислових підприємств. Практична цінність отриманих результатів розкривається в представленні вагомості маркетингової стратегії для підвищення фінансових показників промислових підприємств. Дослідження має обмеження й ураховує не сам процес формування маркетингової стратегії, а лише її реалізацію.