ЗНАЧЕННЯ ВПРОВАДЖЕННЯ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ТА ЙОГО ВПЛИВ НА ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ: ДОКАЗИ РИНКІВ, ЩО РОЗВИВАЮТЬСЯ - Ваххаб, Асаад; Альхафаджі, Башаер Худхайр Аббас; Раджі, Сафа Махді (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Це дослідження спрямоване на з'ясування значного впливу хмарних технологій бухгалтерського обліку як виду інновацій в інформаційних технологіях та їхнього внеску в покращення якості фінансової звітності в рамках міжнародних стандартів. Для досягнення мети цього дослідження враховано й використано результати попередніх досліджень для складання анкети, ціллю якої було з’ясування важливості застосування методів хмарного обліку для підвищення якості фінансової звітності. Систему графічно відображено у вигляді сукупності двох осей, а загальна кількість запитань склала 26. Розподіл проводився між підгрупою працівників публічних корпорацій. Дослідженням, проведеним на Іракській фондовій біржі, було охоплено 118 учасників. Гіпотези були розглянуті за допомогою описової статистики, кореляційної матриці Пірсона та методу моделювання структурних рівнянь за допомогою статистичного програмного забезпечення SPSS версії 26. Отримані результати продемонстрували статистично значущий вплив хмарного обліку на отримання якісної фінансової звітності, а саме 26,6%. Стало очевидним, що майбутнє хмарного обліку в Іраку було б чудовим, якби уряд і всі компанії докладали всіх зусиль для подолання викликів і бар'єрів, що перешкоджають його впровадженню, тим самим значно покращуючи формування високоякісної фінансової звітності, узгодженої з міжнародними стандартами.