ВИВЧЕННЯ ВЗАЄМОДІЇ ОБІЗНАНОСТІ, СПРИЙНЯТТЯ ТА НАМІРІВ ПІДПРИЄМЦІВ У СТИМУЛЮВАННІ ЦИФРОВІЗАЦІЇ МІКРО-, МАЛИХ ТА СЕРЕДНІХ ПІДПРИЄМСТВ: СФОКУСОВАНИЙ ПОГЛЯД НА РОЛЬ БАНКУ РОЗВИТКУ МАЛИХ ГАЛУЗЕЙ ПРОМИСЛОВОСТІ ІНДІЇ (SIDBI) - Шама,; Шахід Мажар, Саїд; Міттал, Прабхат; Фатіма Різві, Аріша; Сардар Хан, Фархіна; Рехман, Аніс ур (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
За останні роки динаміка бізнесу зазнала значних змін, насамперед завдяки цифровій революції. Мікро-, малі та середні підприємства (ММСП) визнані наріжним каменем економічного зростання й розвитку, а їхня адаптивність до цієї цифрової ери має першорядне значення. Це емпіричне дослідження досліджує складний взаємозв'язок між обізнаністю, сприйняттям і намірами підприємців та їхнім впливом на впровадження цифровізації з акцентом на цифрові ініціативи Банку розвитку малих галузей промисловості Індії (SIDBI), метою яких є цифрова трансформація ММСП. Різні конструкти, такі як обізнаність, сприйняття й наміри підприємців, використовують для оцінки впровадження цифрових технологій у малому бізнесі. Досліджуючи рівень обізнаності, сприйняття й намірів підприємців, ми прагнемо виявити фундаментальні фактори, які формують їхній стратегічний вибір щодо впровадження цифрових технологій. У цьому дослідженні використовується моделювання структурних рівнянь (SEM) за допомогою AMOS, а також метод пояснювального опитування. Він передбачає залучення індійських ММСП із загальною кількістю 300 учасників. З них 220 успішно подали повністю заповнені анкети через Google Forms. Цікаво, що експертиза дослідницької моделі виявила багатообіцяючі результати за рахунок досягнення порогових значень CFI, RMSEA та інших подібних заходів. Результати свідчать, що обізнаність і наміри підприємців позитивно впливають на впровадження цифрових технологій у ММСП, тоді як сприйняття підприємців не має значного впливу на впровадження цифрових технологій у ММСП. Це дослідження має значні практичні наслідки для формулювання політики ухвалення підприємницьких рішень, спільних зусиль, зниження ризиків та майбутніх напрямів досліджень у контексті цифровізації в секторі ММСП.